Acerca de

_DSC2362-1.jpg

Πολιτική
Απορρήτου 

Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση με GDPR

Γενικά

Η χρήση της ηλεκτρονικής σελίδας και των υπηρεσιών πού παρέχονται στο χρήστη από τον ιστότοπο www.tyrosyra.com ιδιοκτησίας της «ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ Ο.Ε.» (ΑΦΜ: 800460252, ΔΟΥ: Σύρου,  Έδρα εταιρείας: Βίσσας, Σύρου, Τ.Κ. 84100) η οποία εφεξής χάριν συντομίας θα αναφέρεται ως «Εταιρεία», προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία του χρήστη με την Πολιτική Απορρήτου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του παρόντος ιστότοπου. Επομένως, ο χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας, πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου. Αν δεν συμφωνεί, θα πρέπει να τον εγκαταλείψει και να μην κάνει καμία χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του.

 

Αυτή η πολιτική απορρήτου μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Δεν θα υπάρχει ρητή ενημέρωση των πελατών ή των χρηστών του ιστότοπου για τις αλλαγές αυτές. Αντ’ αυτού, συνίσταται ο περιστασιακός έλεγχος αυτής της σελίδα για τυχόν αλλαγές της παρούσας πολιτικής απορρήτου. Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου www.tyrosyra.com ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους των χρηστών.

 

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Συλλέγονται και επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Δεν πρόκειται ποτέ η εταιρεία να πουλήσει, να ενοικιάσει, να διανείμει ή να δημοσιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Εάν ο χρήστης είναι κάτω των 18 ετών, πρέπει να έχει τη συγκατάθεση των γονέων του πριν κάνει χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου.


Σχετική νομοθεσία

Παράλληλα με τα εσωτερικά συστήματα πληροφορικής της εταιρείας, ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, με τις νομοθεσίες/κανονισμούς που ακολουθούν:

  1. Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)

  2. Κανονισμός 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

 

Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει αυτός ο ιστότοπος και γιατί τις συλλέγουμε

Αυτός ο ιστότοπος συλλέγει και χρησιμοποιεί τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών για τους ακόλουθους λόγους:

 

Παρακολούθηση επισκεψιμότητας ιστότοπων

Ο ιστότοπος www.tyrosyra.com χρησιμοποιεί το Google Analytics για να παρακολουθεί την δραστηριότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να παρακολουθήσουμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο. Παρόλο που το Google Analytics καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική θέση του χρήστη, η συσκευή, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν καθιστά τον χρήστη προσωπικά γνωστό σε εμάς. Tο Google Analytics καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή του χρήστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίησή του, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Θεωρούμε ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων ο οποίος είναι συμβατός με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

 

Φόρμες επικοινωνίας και σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να επικοινωνήσει μαζί μας χρησιμοποιώντας φόρμα επικοινωνίας ή κάποιο σύνδεσμο του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, κανένα από τα δεδομένα που παρέχει δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων, όπως ορίζονται παρακάτω στην ενότητα «Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας». Αντίθετα, τα δεδομένα αυτά θα μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι SMTP διακομιστές μας, προστατεύονται από πρωτόκολλο ασφαλείας TLS (μερικές φορές γνωστό και ως SSL), που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς μας υπολογιστές και συσκευές.

 

Newsletter

Εάν ο χρήστης επιλέξει να συμμετέχει στο Newsletter της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας, η  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποβάλλει θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων εντός του ιστότοπου και τα εσωτερικά συστήματα πληροφορικής της εταιρείας μας. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη θα παραμείνει στη βάση δεδομένων μας για όσο συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της για το marketing του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου ή μέχρι να ζητηθεί από αυτόν ρητά η κατάργηση του από τη λίστα. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση του συνδέσμου διαγραφής που περιέχεται σε όλα τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται στον χρήστη. Όσο η διεύθυνσή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη παραμένει στη βάση δεδομένων μας, εκείνος θα λαμβάνει περιοδικά (περίπου μία φορά το μήνα) ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς.

 

 

Τα δικαιώματα του χρήστη στα δεδομένα του

Ο χρήστης διατηρεί τα εξής δικαιώματα για την προστασία των δεδομένα του:

 

  • Το δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των δεδομένων του.

  • Το δικαίωμα του περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων του.

  • Το δικαίωμα διόρθωσης ή τροποποίησης των δεδομένων του.

  • Το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων του.

  • Το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα του.

  • Το δικαίωμα στην φορητότητα των δεδομένων του.

 

Ο χρήστης μπορεί να ασκήσει τα παραπάνω δικαιώματα επικοινωνώντας μαζί μας.

 

Σε περίπτωση που επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα του χρήστη με βάση το νόμιμο συμφέρον μας, μπορεί εκείνος να αιτηθεί να σταματήσει για προσωπικούς λόγους η επεξεργασία των δεδομένων από εμάς. Εμείς τότε πρέπει να πράξουμε αυτό που ο χρήστης έχει αιτηθεί.

 

Εάν ο χρήστης το επιθυμεί, έχει το δικαίωμα να υποβάλει καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων σε περίπτωση που πιστεύει ότι τα δεδομένα του υπέστησαν επεξεργασία παράνομα.


Σχετικά με τα cookies


Τι είναι το cookie;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία που περιέχουν δεδομένα, τα οποία μία ιστοσελίδα ζητά από το browser του χρήστη να αποθηκεύσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ή στην κινητή του συσκευή. Τα cookies με την αποθήκευσή τους στη συσκευή του χρήστη, επιτρέπουν στην εκάστοτε ιστοσελίδα να «θυμάται» τις ενέργειές και τις προτιμήσεις του. Κάθε cookie επιτελεί διαφορετική λειτουργία, καθώς άλλα cookies είναι απαραίτητα ακόμα και για την λειτουργία μιας ιστοσελίδας, ενώ άλλα πχ. ads cookies, χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Συγκεκριμένα η εταιρεία μας χρησιμοποιεί cookies για την ταυτοποίηση του χρήστη των υπηρεσιών μας, καθώς και για να θυμάται τις προτιμήσεις του (session cookies). Έτσι, ο χρήστης κατά την περιήγησή του στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας ή την επίσκεψη αυτής σε μεταγενέστερο χρόνο δεν χρειάζεται να εισάγει εκ νέου πληροφορίες. Τα cookies αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους ανωτέρω σκοπούς και με σκοπό την διευκόλυνση του xρήστη των υπηρεσιών μας και για διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Επίσης, η εταιρεία μας χρησιμοποιεί και το cookie Default της Wix, με σκοπό την προώθηση των υπηρεσιών της και την ενημέρωση των επισκεπτών της. Στην περίπτωση όμως αυτή, αναζητείται πάντοτε η ρητή συγκατάθεση του Χρήστη για την αποδοχή της λήψης των ειδοποιήσεων. Η IP Address του χρήστη δεν αποθηκεύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση.


Τύποι cookies

Οι βασικοί τύποι των cookies που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν οι ιστότοποι περιγράφονται παρακάτω:

 

  • Μόνιμα cookies (persistent cookies):
    Αυτά παραμένουν στο αρχείο των cookies του προγράμματος πλοήγησης της συσκευής του χρήστη ακόμα και αφότου κλείσει το πρόγραμμα πλοήγησης, μερικές φορές για ένα έτος ή και παραπάνω (η ακριβής διάρκεια παραμονής εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής κάθε cookie). Τα μόνιμα cookies χρησιμοποιούνται όταν ο διαχειριστής του ιστοτόπου ενδεχομένως χρειάζεται να γνωρίζει ποιος είναι ο χρήστης για παραπάνω από μία επισκέψεις (π.χ. για να θυμάται το όνομα χρήστη ή τις προτιμήσεις ως προς την παραμετροποίηση του ιστοτόπου).

  • Cookies πρώτου μέρους (First-party cookies):
    Πρόκειται για cookies που εγκαθίστανται στο πρόγραμμα πλοήγησης και/ή στο σκληρό δίσκο της συσκευής του χρήστη από τον ιστότοπο τον οποίον επισκέπτεται. Αυτό περιλαμβάνει την ανάθεση ενός μοναδικού αναγνωριστικού κωδικού σε εσάς με σκοπό την παρακολούθηση της πλοήγησής του χρήστη στον ιστότοπο. Οι διαχειριστές ιστοτόπων συχνά χρησιμοποιούν cookies πρώτου μέρους για τη διαχείριση των επισκέψεων και για σκοπούς αναγνώρισης.

  • Cookies τρίτων μερών (Third-party cookies):
    Πρόκειται για cookies που χρησιμοποιούνται από τρίτα μέρη, όπως π.χ. κοινωνικά δίκτυα, για να παρακολουθούν τις επισκέψεις του χρήστη στους διάφορους ιστότοπους στους οποίους διαφημίζονται. Ο διαχειριστής του ιστοτόπου δεν έχει έλεγχο σε αυτά τα cookies τρίτων μερών.

  • Cookies επίσκεψης (session cookies):
    Πρόκειται για προσωρινά cookies που παραμένουν στο αρχείο των cookies του προγράμματος πλοήγησης της συσκευής του χρήστη μόνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του και διαγράφονται όταν κλείσει το πρόγραμμα πλοήγησης.


Τα cookies που υπάρχουν σε αυτό τον ιστότοπο και πώς να τα διαχειριστεί ο χρήστης

Σε αυτόν τον ιστότοπο, χρησιμοποιούμε τα cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της χρήσης του ιστοτόπου από τους επισκέπτες του. Η λειτουργία του ιστοτόπου θα επηρεαστεί σημαντικά αν ο χρήστης δεν αποδεχθεί ή αν απενεργοποιήσει την χρήση των cookies.

Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με τα cookies τρίτων μερών που χρησιμοποιούμε σε αυτόν τον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου απενεργοποίησής τους και της επίδρασης της απενεργοποίησης στη λειτουργία του ιστοτόπου. Αν ο χρήστης επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διαχείρισης ορισμένων τύπων cookies, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ελέγχου ή διαγραφής τους, μπορεί να επισκεφτεί τη διεύθυνση:www.aboutcookies.org.


Cookies της Google Analytics

Τα cookies της υπηρεσίας Google Analytics είναι cookies ανάλυσης/καταγραφής απόδοσης που μας επιτρέπουν να συλλέγουμε ανώνυμες πληροφορίες για το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας. Αυτά τα cookies μπορούν να μας ενημερώνουν σχετικά με το πόσοι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, τη διάρκεια και την ώρα της πρόσβασης, ενώ επίσης παρέχουν πληροφορίες για τον τρόπο πλοήγησης των επισκεπτών στα διάφορα σημεία του ιστοτόπου. Αυτές οι πληροφορίες μας βοηθούν να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ιστότοπος μας. Είναι ανώνυμες πληροφορίες και δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα cookies της Google Analytics σχετικά με τον ιστοτόπό μας μεταφέρονται και αποθηκεύονται στους διακομιστές της Google σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Google.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υπηρεσία Google Analytics, παρακαλείται ο χρήστης να κάνει κλικ στο https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

Ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει την παρακολούθηση από την υπηρεσία Google Analytics κάνοντας κλικ στο https://tools.google/gaoptout?hl =en=GB.

Αν απενεργοποιηθούν αυτά τα cookies η χρήση του ιστοτόπου από τον χρήστη δεν θα καταμετρείται, ούτε θα χρησιμοποιείται στα στατιστικά στοιχεία που συλλέγουμε για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε μέσω του ιστοτόπου. Η λειτουργία του ιστοτόπου δεν θα επηρεαστεί.

 

Cookies από παρόχους υπηρεσίας βίντεο (Vimeo, DailyMotion, Vimeo, Youtube κλπ)

Οι πάροχοι αυτοί μπορεί να τοποθετήσουν cookies στη συσκευή του χρήστη αν εκείνος παρακολουθεί στον ιστότοπό μας βίντεο τα οποία μας παρέχουν ως εξωτερική υπηρεσία.

Αν απενεργοποιηθούν αυτά τα cookies, ενδεχομένως ο χρήστης να μην μπορεί να δει τα ενσωματωμένα βίντεο από τον ιστότοπό μας.


Cookies από κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα τρίτων μερών μπορούν να τοποθετήσουν cookies στη συσκευή του χρήστη αν εκείνος επιλέξει να μοιραστεί υλικό από τον ιστότοπό μας με αυτά, κάνοντας κλικ σε ένα από τα ενσωματωμένα πλήκτρα με τίτλο «Κοινή χρήση» (share).

Αν απενεργοποιηθούν αυτά τα cookies, η λειτουργία «Κοινή χρήση» (share) δεν θα είναι διαθέσιμη.
Σχετικά με τον διακομιστή αυτού του ιστοτόπου

Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής του χρήστη, είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS κάνοντας χρήση του SSL (Secure Sockets Layer).

 

Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας

Χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων φορέων για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς. Αυτοί οι φορείς έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που αναφέρθηκε στο παρόν κείμενο.


Παραβιάσεις δεδομένων

Για όσες προσωπικές πληροφορίες του χρήστη αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλισή τους.

Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.


Ελεγκτής δεδομένων

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας αυτού του ιστότοπου είναι η εταιρεία

 

Λήψη / Διαγραφή Δεδομένων Σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ (GDPR):

Στον ιστότοπό μας ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει ή να διαγράψει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που έχουν συλλεχθεί από εμάς. Ο χρήστης μπορεί να ζητήσει την αποστολή των δεδομένων του ή τη διαγραφή τους στέλνοντας μας email μέσω των στοιχείων που θα βρει στη σελίδα της επικοινωνίας μας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν υπάρχει οποιαδήποτε απορία σχετικά με την πολιτική απορρήτου, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@tyrosyra.com